Mut'a 41 bin metre sulama borusu

Tarih 26 May?s 2015, 11:11 Editör MS

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen sulama borularının dağıtımı i Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ’ın da katıldığı törenle muhtarlara dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Büyükşehir tarafından alımı yapılan boruların kooperatifler tarafından döşenmesi halinde yarım kalmış tesisler tamamlanarak, hizmete tam olarak açılacağını bununla 62 bin 826 dekar ilave tarım arazisinin sulanması sağlanacağını söyledi. Başkan KOCAMAZ, “Mut ilçemizde 17 mahalleye ait sulama tesisi tamamlanması amacıyla 40 bin 360 metre sulama borusu alındı. Ve bu sulama borusuyla 16 bin 680 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Önümüzdeki dönemde bütçe imkanları dahilinde üreticilere destek amaçlı sulama tesisi yapımı veya boru verme işleme devam edecektir. Mut sınırları içerisinde, Mersin büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde Mut Şube Koordinasyon Müdürlüğü olarak en etkin bir şeklide 102 mahalle 52 mezra olmak üzere 154 birime en iyi şekilde hizmet vermek için Mut ilçemizde, 195 personel, büyükşehir olarak halkımızın problemlerini çözmek çabasını göstermektedir” dedi. Birçok büyükşehir belediyesinin görev alanında tarımsal sulama amaçlı tesis yapımı bulunmadığını sözlerine ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Üreticilere destek vermek gayesiyle Tarımsal ve Sulama Şube Müdürlüğü kurulmuştur. Yasalar çerçevesinde büyükşehir belediyesi olarak 68 sulama kooperatifi kurulması sağlanmıştır. Büyükşehir belediyemiz tarafından öncelikle, yarım kalmış sulama tesislerinin tamamlanması gayesi ile 69 mahallede sulama tesisi tamamlanacak şekilde 192 bin 504 metre sulama tesisi kuru alım ihalesine çıkarılmış olup, çoğunluğu imar edilmiş sulama kooperatiflerine teslime başlanmıştır" diye konuştu. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a desteklerinde dolayı teşekkür ederek, ilçeye gelecek hizmetler için Mut halkının desteğinin devamını istediğini sözlerine ekledi.
Törende MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili adayı Oktay ÖZTÜRK ile MHP Mersin Milletvekili Ali ÖZ'de hazır bulundu.

NOT: Haberin fotolarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı 2017 Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı ilanı

Zeyker Revizyon İmar Planı

Zeyker Revizyon İmar Planı Hacıahmetli Mahallesi, Zeyker Mevkii, Revizyon imar planına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi