Piknik Alanları

Tarih 12 Ocak 2010, 13:17 Editör MS

Mut'ta piknik yapilabilecek yerler...

Piknik Alanları:

Karaekşi :

Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği hizmet alanında bulunan Karaekşi Mesire Yeri, Orman Bakanlığı'nca Milli Park ilan edilen bir dinlenme yeridir.
Mut-Kozlar Yaylası yolu üzerinde, ilçemize 7 km mesafededir. Saha 1965 yılında tesis edilmiş olup, 5,0 Ha'lık alanda, günübirlik piknik alanıdır.
Özelliği, orman içi ve dere kenarı oluşudur. Saha tamamen çınar ve kızılcam ağaçlarıyla kaplıdır. Alanı içinde alabalık üretme çiftliği de bulunan Karaekşi'de, balık üretme havuzlarında değişik yaş, boy ve ağırlıkta alabalık görmek ve saha içerisindeki kır gazinosunda taze alabalık yemek mümkündür. Alanda, ayrıca, satış büfesi, tuvalet, çocuk oyun alanı, otopark ve yağmur barınağı mevcuttur.
Ayrıca yeterli sayıda piknik masası ve ocak bulunmaktadır.
Karaekşi mesire yeri ve alabalık üretim istasyonu işletmeciliği, 2001 yılında 10 yıllığına özel sektöre ihale edilmiş olup, işletmeciliği halen özel sektör marifetiyle yürütülmektedir.

Diğer Mesire Yerleri

Yerköprü :

İlçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Yerköprü Şelalesi’nin bulunduğu alandadır.

Karabağ : Mut - Karaman karayolu üzerindedir. Şifalı Su olarak ta adlandırılmaktadır.

Kırkpınar :  Hacınuhlu Köyü sınırları içindedir.Kırkpınar aynı zamanda, çevredeki köylere içme ve sulama suyu sağlamaktadır.

"Hocantı Ilıcası" olarak da bilinen yer, Mut'a 15 km uzaklıkta, Derinçay (Hocantı) Köyü'ndedir. Denize yüksekliği 360 m'dir. Bulunduğu yer zeytin ve çam ağaçları ile kaplı olduğu için göz zevkine de hitap etmektedir. Su ağaçlar arasından fışkırarak bir mağaraya akmaktadır. Suyun sıcaklığı 33 derecedir. Özellikle şehir stresinden kaçan insanlara tavsiye edilmektedir. Bu alan halkın piknik yapmasına olanak sağladığı kadar, suyunun nevralji ve romatizma hastalarına da iyi geldiği belirtilmektedir.

Piknik malzemelerini kendiniz getirmek koşuluyla ilçede orman alanlarının çokluğu nedeniyle birçok yerde piknik yapılabilmektedir.

Piknik Alanları

• Bu kategoriye henüz haber eklenmedi.